Gratis verzending vanaf €75.-   
 Vandaag vóór 16.00 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden

De OJG theesoorten kunnen worden gezoet met de oersuiker van De Nieuwe Band. Deze oersuiker wordt geproduceerd in Costa Rica, bij het bedrijf Assukkar. We vinden het belangrijk om producten te selecteren die echt iets toevoegen. Niet enkel voor jouw gezondheid, maar ook voor die van de omgeving. Met de oersuiker van Assukkar dragen we bij in de instandhouding van een geweldige suikerrietfabriek in Costa Rica. Lees hieronder meer over de herkomst van dit mooie product.

Gezond voor de maatschappij

Assukkar is erg belangrijk voor de regio, het biedt werk aan 230 mensen die in de omringende dorpen wonen. De suikerrietfabriek bestaat al sinds 1963, welke toen der tijd werd gestart door familie Ortuno. Ze kwamen in 1984 in aanraking met biologische producten en zijn sinds dien omgegaan op biologische productie.

De medewerkers van Assukkar krijgen de mogelijkheid zich te ontwikkelen en door te groeien in het bedrijf. Assukkar biedt opleidingen en trainingen aan en betalen een zeer goed loon me goede arbeidsomstandigheden. Ze doen hun best de levensstandaard van hun werknemers te verbeteren door te investeren in sportvelden en scholen. Daarnaast doen ze donaties en betalen ze schoolspullen voor de kinderen.

Gezond voor de omgeving

In het productieproces van de oersuiker wordt zoveel mogelijk herbruikt. De suikerriet wordt van velden gekapt en binnen 1 á 2 dagen verwerkt in de fabriek. In een maalmachine worden de hardere vezels gescheiden, welke dienen als brandstof voor de stoomketels. Het sap wordt gezuiverd en alle restafval (blaadjes en takjes) wordt weer als compost gebruikt op het land. Op deze manier gaat er niets van het product verloren in het productieproces.

En natuurlijk; gezond voor jou

Er wordt gestreeft om zoveel mogelijk voedingsstoffen in de rietsuiker te behouden en de kwaliteit zo optimaal mogelijk te houden. Dit wordt onder andere gedaan door het gebruik van speciale ketels waarbij de temperatuur laag gehouden kan worden. Hierdoor worden de suikermoleculen niet beschadigd.

Meer lezen over Oersuiker van De Nieuwe Band? Lees hier het volledige verhaal.

oersuiker